Kom igång med fysiska terminaler

Konsultchef eller administratör

Nedan är ett rekommenderat arbetsflöde:

1. Packa upp terminal, notera Terminalens ID (6 st tecken, står på låda och terminal)
  2. Lägg till terminal i organisation
    • om det är en ny organisation som skapas, lägg även till organisationen på de användare som ska kunna se terminalen
  3. Sätt ett namn på terminalen, förslagsvis innehållande kund och arbetsplats
  4. Skapa regler för de uppdrag/kunder som ska användas på terminalen
  5. Lägg till uppdrag/kunder på terminalen
  6. Lägg in de konsulter som ska använda terminal och fyll i deras unika RFID-nummer. Se till att hålla koll på vilken konsult som ska ha vilket kort
  7. Montera upp terminal ute hos kund. Kunden har ofta en site-ansvarig som vet hur terminalen ska skruvas upp beroende på typ av vägg.
  8. Dela ut kort till konsulter
  9. Instruera hur konsulterna ska använda terminalen

Montering av fysisk terminal

Montering av terminal bör ske i samråd med eventuell ansvarig person på arbetsplatsen där terminalen ska monteras. Terminalen kommer med ett väggfäste, men lämpliga skruvar behöver införskaffas beroende på vilken typ av vägg som terminalen ska skruvas upp på. Terminalen kan även läggas på t.ex. en bänk om det inte är lämpligt att skruva upp den på vägg.

Fästet ska skruvas upp med pilarna nedåt, enligt figur 8. Terminalen kan sedan sättas i fästet och genom att skjuta terminalen nedåt så sätts den fast i fästet.

Figur 8

Figur 8

Terminalen kräver endast ström (240V) och mobiltäckning för att fungera, den behöver inte kopplas in och få tillgång till kundens nätverk. Terminalen är byggd för normal innomhusmiljö.

Konsult

Konsulten tar emot sitt personliga RFID-kort för tidsregistrering på terminal och ser till att alltid ha det med sig. För att registrera in-tid trycker konsulten på IN-knappen på den fysiska terminalen och håller sitt RFID-kort vid RFID-symbolen. Om lyckad registrering så visas en grön indikator på skärmen, vid misslyckad visas en röd. Om konsulten får en röd indikation så misslyckades läsningen av kortet. Konsulten får då försöka registerar tid igen. Om probmelet kvarstår så kan konsultens RFID-kort vara skadat och behöver bytas ut.

Samma procedur upprepas vid registrering av ut-tid, men då trycker konsulten på UT-knappen.