Kom igång med virtuella terminaler

Konsultchef eller administratör

Nedan är ett rekommenderat arbetsflöde:

1. Om du inte redan har en virtuell terminal, kontakta support@flexime.io så skapar supporten en virtuell terminal åt dig. Innan du kontaktar supporten, få terminalen godkänd av eventuell chef och ange eventuellt kostnadsställe i support-mailet.
  2. Lägg till virtuella terminalen i organisation/organisationer
    • Om det är en ny organisation som skapas, lägg även till organisationen på de användare som ska kunna se terminalen
  3. Sätt ett namn på terminalen, förslagsvis innehållande kund och arbetsplats
  4. Skapa upp geografiskt område för den arbetsplats eller arbetsplatser där konsulterna ska kunna registrera tid.
  5. Skapa regler för de kunder och eller uppdrag som ska rapporteras tid på.
  6. Lägg till uppdrag och eller kunder till den virtuella terminalen
  7. Informera konsulter om att de kommer få ett SMS och att de ska installera en mobilapp. Se under rubrik "Konsult" för beskrivning av vad som förväntas av konsulten.
  8. Lägg till de konsulter/användare som ska rapportera tid och bocka i "skicka mobilkod", fyll inte i något RFID-nummer om användaren inte också ska använda fysisk terminal.
  9. Verifiera att det geografiska området är lämpligt utsatt och inte för litet genom att antingen själv testa om det går att stämpla in på uttänkt plats, eller be en konsult.

Konsult

Konsulten får ett SMS när konsultchef/administratör lägger till användaren i systemet. I SMS'et så finns länkar till där användaren kan laddar ner appen, samt en kod som anges när appen startas för första gången. Figur 9 visar ett exempel på hur SMS'et kan se ut.

Figur 9

Figur 9

Konsulten klickar på plustecknet och väljer sedan in/ut-stämpling eller rast. Konsulten kan även välja att lämna kommentar.

Om konsulten inte har mobildata så registreras stämplingen lokalt i användarens mobil. Stämplingen skickas sedan när användaren öppnar appen när hen har tillgång till internet (antingen via mobildata eller wifi).

För mer info kring användning av appen: https://manual.flexime.io/#/app/