Installera App

När en konsultchef lagt till dig som konsult i Flexime-systemet så får du ett SMS som innehåller den information som behövs för att komma igång: En länk till appen på Google Play Store och Apple App Store, samt en personlig registreringskod till som du använder för att registrera dig i Appen.

För att komma igång, gör följande steg:

1. Följ länk i SMS:et till App Store eller Play store, beroende på mobilens operativsystem.
  2. Installera Flexime-appen.
  3. Godkänn att appen får använda geo-data när dialogrutan kommer upp.
  4. Mata in den personliga registreringskoden som fanns i SMS:et. Om du får upp att koden inte är giltig, dubbelkolla så att du inte råkat fylla i en 4:a istället för ett A. Nolla istället för O (som i Oskar) eller liknande.
  5. Börja använd mobilappen för att registrera tid/rast. Observera att det endast går att stämpla när du är inom det geografiska området för uppdraget.

Vid frågor, kontakta din konsultchef, det går inte att svara på SMS:et eller ringa till numret det skickades ifrån.

Stämpla in och ut på arbetsplats

För att stämpla in/ut på arbetsplatsen, klicka på plus-symbolen där det står "Lägg till händelse" i nedre kanten av appen appen. Du får då upp en dialog där du kan välja vilken aktivitet du vill registrera. För instämpling, klicka på "Stämpla in"

För att kunna lägga till en händelse så krävs det att du är inom ett geografiskt område ute hos kund där det är inställt att ni ska kunna registrera tid, rast eller frånvaro. Det går alltså inte att lägga till händelse om du inte längre är på arbetsplatsen eller inte är på rätt plats.

Stämpla rast

Förutom att stämpla in och ut på arbetsplatsen så går det även att registrera rast. Observera att du först måste vara instämplad på arbetsplatsen för att kunna registrera rast. Du klickar på "Lägg till händelse" precis som vid en in/ut-stämpling och väljer "Påbörja rast", för att påbörja rasten. På samma vis "Avsluta rast", för att avsluta den.

Om det inte finns något alternativ för att stämpla rast så är den funktionen inte aktiverat hos den kund du är på och du bör kunna anta att det inte finns behov av att stämpla rast hos kund.

Lämna kommentar

Vi rekommenderar att se till att lämna en kommentar om du registrerar en aktivitet som avviker från det normala. T.ex. om du kom sent eller blivit ombedd att stanna kvar. Det brukar underlätta att ha en liten påminnelse ifall du och din arbetsgivare går igenom tider i efterhand, så att ni inte glömmer varför det fanns en avvikelse :)

Det går att lägga en kommentar på samtliga händelser som går att registrera. Kicka på fältet "Kommentar (valfritt)" så kommer du få upp tangentbordet på din telefon, och kan fylla i en kommentar.

Stämpla ut med frånvaro

Om det är tillåtet av din arbetsgivare så kan det finnas möjlighet att stämpla ut från ett påbörjat arbetspass med frånvaro. Det kan vara t.ex. om du ska vara tjänstledig en del av dagen, om du måste åka hem på grund av sjukt barn eller liknande.

Om det är aktiverat så kommer det finnas ett alternativ att "Stämpla frånvaro ut" med frånvaro när du lägger till händelse via "Lägg till händelse" knappen.

Vilka frånvarotyper som går att välja här kan variera beroende på vilken kund/plats du jobbar på. I detta exemplet så går det att välja semester som orsak till att en stämplar ut tidigare än vanligt från sitt arbetspass.

Överlappande geografiska områden

Om du jobbar hos en kund där det finns flera geografiska områden eller platser att stämpla in på så går det att välja när du lägger till en händelse. Det du gör då är att klicka på platsen under "Välj plats". Om du är inom ett område där det finns flera olika platser att välja på, så kommer de dyka upp här. Klicka sedan på det område du vill registrera händelse på för att välja det.

Inte inom geografiskt område

Om du inte befinner dig inom ett område där det går att tidsrapportera via Flexime appen så kommer det stå "Ingen plats i närheten" under "Välj plats".

Om du upplever detta, dubbelkolla så att du är inom ett område där det ska gå att stämpla in via mobilappen. Om du vet att du är inom ett geografiskt område där det ska gå att stämpla in så kan du testa gå in i inställningarna i appen (klicka på kugghjulet på hemmaskärmen) och testa klicka "Hämta data". Appen uppdaterar då sin data som t.ex. innehåller de geografiska områdena som det ska gå att stämpla in på.

Inte inom givit tillåtelse till geo-position

För att kunna använda mobilappen för att registrera tid och händelser så måste platsdata vara godkänt för appen. Om det inte är accepterat så kommer denna vy visas. Du kan då klicka på "Tillåt plats" och en dialog för att ge appen tillåtelse bör dyka upp.

Byte av arbetsgivare eller flera arbetsgivare

Om du går in i inställningarna för appen genom att klicka på kugghjuls-ikonen så möts du av denna vy:

Här går det att lägga till och ta bort inlogg, samt byta vilket som ska vara aktivt. För att lägga till ett till konto hos en annan arbetsgivare som också använder Flexime, klicka på "Lägg till konto". För att välja konto som ska vara aktivt, klicka på det konto som står under "Byt inlogg".

Om du inte längre är anställd hos en arbetsgivare som använt Flexime så kan du ta bort det inlogget genom att klicka på ikonen som ser ut som en soptunna, till höger om inlogget du vill ta bort.

Tips och tricks

• Om det inte går att stämpla in, trots att du är inom det geografiska området. Testa hämta område i inställningar, om det fortfarande inte fungerar, starta om mobilappen.
  • Om stämplingen inte blir grönmarkerad utan förblir orange, så har den inte skickats till Flexime-systemet. Orsaken brukar vara att mobildata tagit slut eller att det inte finns någon mottagning. Det går att skicka upp stämplingarna genom att ansluta till ett wifi och sedan öppna mobilappen, ifall mobildata är slut.
  • Se till att tillåta platstjänster för appen. Om detta avaktiverats på mobiltelefonen kan du behöva gå in i inställningarna på din mobil och tillåta platstjänster för Flexime-appen.
  • För Android: Om du får upp att appen inte går att ladda ner i ditt land, byt till Sverige som land i Google App store: https://support.google.com/googleplay/answer/7431675?hl=sv